четвер, 3 серпня 2017 р.

ВІДЧУЙ РАДІСТЬ ЧИТАННЯ!

   

Бажання читати у молоді не постане саме собою, його треба прищеплювати і розвивати, аби поняття «читати» стало синонімом таких понять, як «мислити», «жити». 


  Кожна бібліотека намічає свої шляхи вирішення проблеми читання молоді. Важливим орієнтиром діяльності бібліотеки є читач нового покоління, з його запитами, потребами та проблемами. Але запорука успіху – це комплексний підхід, систематичність, креативність, партнерські відносини з навчальними і позашкільними установами.  
Для того, щоб по-справжньому посмакувати книжковими новинками -  пропонуємо прийти до бібліотеки та познайомитися з книгами молодої літературної еліти України.

А. Кушнір «Urban strike». Це історія про молодих людей, які живуть і шукають себе у великому місті після розпаду Радянського Союзу. Випадково молодий журналіст Майк стає членом підпільної групи «Urban strike» організовує акції протесту і намагається боротися з негативними явищами у своєму місті. Роман написаний в стилі щоденника, де головний герой описує свою життєву філософію, розмірковує над життям, ділиться своїми почуттями і відчуттями.
Завзятий мандрівник, інженер-енергетик і, звичайно, письменник – це все про універсального Макса Кідрука. Тому, не дивно, що окрім художніх книг і тревелогів (нариси про подорожі), у його доробку можна знайти й кілька технічних книг. «Подорож на пуп Землі» - це пригодницька сага від автора першого в Україні технотриллера. Книга про далекі краї, де відчайдушні головорізи з легкістю випотрошать тельбухи необережним мандрівникам, підловивши їх при перетині кордону, де грізні андійські демони потай прослизають у душі подорожніх і манять їх на вершини неприступних хребтів …
Поет, прозаїк, активний громадський діяч – він є лауреатом літературних премій України, Польщі, Австрії та Латвії. Останній роман «Карбід» - неочікуваний виклик читачам, які чекають від молодого письменника солодкої романтики. Події в романі розгортаються впродовж паркого й тривожного літа, коли у вигаданому містечку Ведмедів група ентузіастів вирішує збудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому за ними в’язниця плаче і за скільки в Україні можна придбати людську нирку – про все це автор пише з гумором і добірним песимізмом.
Тепла та ніжна Надійка Гербіш пише про такі речі, які хочеться переживати у власному житті щодня: кава зі смаколиками, гарна музика, близькі люди, вечори у компанії коханих та рідних… Герої «Теплих історій до кави» - прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави - хоча, що тут казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так.
Жриця кохання Марія свідомо обрала свій шлях. Вона прагне навчитися чути голос тіла, яким промовляє душа. На шляху цього пізнання її чекають біль і розчарування, насолода і відкриття, а ще — справжнє кохання.
У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з’являється дівчина-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, - і виринає десь з глибини пам’яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи, і каяття... 

Чи можна досягти успіху, не зрадивши себе? Люба впевнена, що так. Вона вчиться, працює в заможній родині і навіть змогла приборкати нахабну господиню. Але несподівано перед дівчиною постає вибір — залишатися гордою і самотньою чи бути поруч з коханим хлопцем, мати якого — та сама жінка, в якої вона працювала... 
Ще дитиною Мирослава втратила дім і бабусю — єдину рідну людину — та опинилася в дитячому будинку. Біда й людська жорстокість — усе звалилося зненацька на дівчинку, яку не навчили боронитися від зла… І лише пам’ять про бабусину любов давала сили жити. Мирослава виросла, стала дружиною й матір’ю, і заприсяглася — її родина ніколи не зазнає горя та нестатків. Але не вміла відрізнити невдачі від справжньої біди… Усе йде не так, як мріялося Мирославі. І одного дня вона вирішує послухатися поради примарної бабусі — продати свої нещастя…

Роман «Піца «Гімалаї» — це історія про дівчину з дивним ім’ям Редька, що безперестанно мріє про мандри. Старша сестра скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася — он хоч піцу доставляти. Тільки от у Редьки, вочевидь, у крові дзен-туризм. Одна коробка з італійським наїдком стає для дівчини справжньою скринькою Пандори, і тепер вже інстинкт самозбереження жене її від київської піцерії через Ляйпціґ аж до Індії. Піцу замовляли? А нове життя? 
В неї вистачило сил пережити голодомор, та чи вистачить снаги стати щасливлю?
1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині. Але прийшли лихі часи — почалася колективізація, а потім — голодомор... Хто зможе її врятувати?

Нові книги чекають на свого читача! Поспішай до бібліотеки!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар