пʼятницю, 6 квітня 2018 р.

Виставка Великодніх рушників у бібліотеці!


Свято українське Великоднє Вишию на білім полотні, Все візьму для цього і сьогодні Розкажу на нім про світлі дні...

Незабаром на всіх чекає найсвітліший в році день – Великдень! І кожна господиня намагається приготуватися до нього заздалегідь: хтось шукає нові цікаві рецепти пасочки, хтось вигадує незвичайні способи декору кошика, але всі без виключення вишивають великодні рушники.
З давніх-давен рушник вважався одним з етнічних символів української землі. Йому надавалося не лише традиційно-побутове значення – він відігравав також важливу роль в християнстві. Існує думка, що хліб, як символ Бога, потребував шанобливого ставлення, тому його ніколи не клали на «голу», не покриту рушником поверхню. Саме тому вишитими рушниками вкривали також і паски, несучи їх до церкви на освячення.Так як рушник до Великодня приурочений до конкретної події, то й символи на ньому зображують відповідні: паски, крашанки, гілочки верби, ангелики, хрести і церкви, написи «Христос воскрес!» та «Воістину воскрес!»


Цими днями мешканці нашого мікрорайону та користувачі бібліотеки мали можливість оглянути виставку Великодніх рушників "Великодній рушник - символ людської чистоти", на якій були представлені  вишивки ручної роботи нитками та бісером. 
Залюбки демонструємо світлини з виставки і для віртуальних користувачів. Милуйтесь тонкою роботою та красою української вишивки !
То ж щиро вітаємо Вас зі світлим святом Христового Воскресіння, нехай передзвін великодніх дзвонів принесе Вам лише благі вісті, нехай Ваше серце наповниться радістю, хай віра допомагає Вам долати труднощі.
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!


До Великодніх свят прибрали по - святковому і нашу бібліотеку!


Немає коментарів:

Дописати коментар