четвер, 27 вересня 2018 р.

"Людина, яка читає - людина успішна".



   Книги — добрі і розумні порадники. Недарма кращі з них дістали назву «вічні супутники»: кожне нове покоління відкриває їх для себе і повертається до них протягом життя, а вони знов і знов допомагають відкривати світ.  І тільки ті, хто проводить свій вільний час із книгою в руках, здобувають справжню насолоду від спілкування з улюбленими героями твору. 

Любителі книги дістають насолоду вже від того, що тримають її в руках, відчувають запах фарби і шелест сторінок. Книга веде читача в незвіданий світ, розкриває перед ним характери героїв, будить найрізноманітніші почуття.

Книги - морська глибина, хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить (І. Франко)


   Понад століття тому Іван Франко написав рядки, у яких визначив книгу як морську глибину, де на самому дні можна знайти дивнії перли, що прикрашають життя, роблять його змістовним... - такими словами звернулися бібліотечні працівники бібліотеки-філії №3 Стрийської МЦБС до учнів навчальних закладів мікрорайону. 


   Напередодні  Всеукраїнського дня бібліотек бібліотекарі "десантувалися" в  навчальні заклади. Метою було  залучення до читання молоді та юнацтва.
 Учні  довідалися про бібліотечні послуги, були вручені запрошення до бібліотеки, що дають право на позачергове одержання новинок літератури.







Адже тільки захоплений книгою бібліотекар здатний "достукатися до читача", прищепити смак до якісного читання, до читацької рефлексії, навчити розрізняти чтиво й літературу.



















Немає коментарів:

Дописати коментар