неділю, 23 грудня 2018 р.

"У світ родини через книгу й слово Боже!"


Тільки там, де читають батьки, зростає дитина, яка читає”, - сказав Януш Корчак. 
І це насправді так. Інтерес до читання значною мірою залежить від ставлення до книги в сім’ї.

Традиції спільного читання батьків і дітей  благодатно впливають на всю родину, передбачає зміцнення духовних зв’язків сім’ї. Ось чому важливо правильно організувати сімейне  читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася у книжковому морі, щоб спілкування з книгами стало звичним, і, що найважливіше, - приємним та улюбленим заняттям.
Про чудові традиції сімейного читання, про місце книги в  родині, про значення духовних книг для сімї – говорили в бібліотеці-філії №3 Стрийської МЦБС.
Днями в нашій книгозбірні провели День бібліографії «У світ родини через книгу й слово Боже». 
   Були запрошені високоповажні гості:   отець Іван Мілян -  сотрудник церкви св. Володимира і Ольги та отець Андрій Гавінський - сотрудник Парафії Всіх Святих Українського народу.  
  Учасниками заходу були учні 10 класу СЗШ №3 ім І.Франка та вчителі:  Роїк Наталія Миколаївна, вчитель  історії  та Алексевич Галина Михайлівна, вчитель християнської етики.

 Присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Духовна книга для родини!»

  Бібліотекар Ожибко Ольга Миронівна провела для учасників заходу  бесіду   «Гарний читач починається з родини». 
Завідувачка бібліотеки Оксана Котик ознайомила з літературою, що була представлена на виставці.

Велике захоплення у молоді викликали духовно- просвітницькі бесіди  всечесних отців про родину, про те, як створити міцну та люблячу сім’ю, про повагу у родині, пояснили  основи християнської побудови сімейного життя та відповіли  на запитання.
Після зустрічі  у всіх був чудовий  настрій, витала  дружня, тепла атмосфера та неймовірна окриленість.
Сподіваємось, що таких зустрічей буде ще багато у нашій книгозбірні, бо вони дуже актуальні для сьогоднішнього молодого покоління. 
Сьогодні, відроджуючи традиції читання в сім’ї, бібліотекарі сподіваються, що нове покоління читачів, коли стане батьками, буде спроможне самостійно залучати своїх дітей до читання.
Бібліотеки покликані задовольнити найрізноманітніші інформаційні  потреби всіх читачів, мати відповідні ресурси для відродження і популяризації сімейного читання.



Немає коментарів:

Дописати коментар