середа, 23 січня 2019 р.

День Соборності України – важлива віха в історії українського народу!



«Слава Вкраїні! Любій отчизні,

Слава довіку однині!
Єдність і згода, право й свобода —
Доля найкраща народу!»
Г. Чупринка
У сучасному українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць і має глибокий символічний зміст: одвічної мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі. 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки (об'єднання) українських земель, в єдину Україну, стверджувалось об'єднання двох тодішніх держав УНР та ЗУНР, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій в єдину соборну Українську державу. 
Завідувачка бібліотеки-філії №3 Стрийської МЦБС Оксана Котик спільно з партнерами, учнями третього курсу ВПУ №35 та художнім керівником Максимович Р.Ю. провели актуальний репортаж до Дня Соборності України "Молодь єднає країну".

Розпочався захід з Гімну України.  Присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм  «День соборності України».
Патріотичну поезію прочитали учні: Вітрів Андрій, Брошняк Світлана, Пилипів Марія, Дзерин Надія, Васюков Михайло. 
На завершення зробили світлини біля патріотичного кутка, який облаштовано у фойє ВПУ №35.


Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.


Немає коментарів:

Дописати коментар