четвер, 12 грудня 2019 р.

Заходи до тижня права!


Працівники бібліотеки – філії №3 
Стрийської МЦБС продовжують працювати у рамках Всеукраїнського тижня права.

Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян, створення сильної демократичної та правової держави та спрямований на утвердження в Україні поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

   12 грудня в бібліотеці-філії №3, що по вул. 
50 - річчя УПА, 13    проведено морально – правову вікторину «Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо» для  учнів  9 – Г класу СЗШ №3, які завітали до бібліотеки  зі своїм класним керівником  Алексевич Галиною Богданівною.
Гостями були:
 офіцери ювенальної превенції  Стрийського відділу поліції старший інспектор майор поліції Ольга Марцинюк  та старший інспектор з ювенальної превенції  капітан поліції Надія Хомин; 

Головний спеціаліст служби у справах дітей Стрийського міськвиконкому  Лідія Гошовська.
Вчитель правознавства СЗШ №3 Олена Юрків.

Учасникам заходу  було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів  над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. 

Протягом Тижня в бібліотеці діє книжкова виставка «Права. Гарантії. Захист».


Подібні заходи підвищують зацікавленість учнів у вивченні правознавства, розширюють правові знання учнів, формують уміння співвідносити норми моралі та права, застосовувати правові знання в повсякденному житті.


Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар