вівторок, 17 листопада 2020 р.

Письменник - ювіляр - Андрій Кокотюха!

Сьогодні, 17 листопада  50-річчя від дня народження святкує відомий український письменник Андрій Кокотюха, один з найвідоміших  авторів нашої  країни. 

Андрій Анатолійович — за освітою журналіст, а в реаліях письменник, сценарист і оглядач — творить і одночасно відслідковує актуальні суспільно-політичні процеси. Його думки завжди влучні, подані під незвичним кутом і часто розвінчують багато міфів.

Перші літературні спроби майбутнього письменника припадають на 7 років, коли юний Андрій написав свій перший художній твір. До 12 років читав і писав тільки казки. В юності мріяв стати бібліотекарем, але на хліб заробляв, працюючи різноробочим і малярем. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Публікується з 1987 року. 

 На початку 90-х Андрій Кокотюха став одним із засновників Творчої асоціації «500». З 1994 по 1999 рік працював у видавництві «Смолоскип». Організував більше ста «гастролей» молодих українських письменників в різних регіонах України. 

Автор постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами. Твори Кокотюхи неодноразово були відзначені нагородами. У 2012 році став «Золотим письменником України».

Запрошуємо познайомитися з  творчістю автора у бібліотеці-філії №3 Стрийської МЦБС, де для користувачів розгорнута ювілейна виставка-колаж.


Немає коментарів:

Дописати коментар