середу, 9 червня 2021 р.

З нагоди 70 - річчя Василя Шкляра!

 Василь Миколайович Шкляр народився 10 червня 1951 року в селі Ганжалівка Лисянського району на Черкащині. 

Це один з найвідоміших сучасних українських письменників, журналіст і політичний діяч. Володар премій Коронація слова, Золоте перо, лауреат Шевченківської премії. 

Василь Шкляр є членом Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Він є автором книг: «Перший сніг», «Живиця», «Праліс», «Ностальгія», «Тінь сови», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Декамерон», «Репетиція сатани», «Черешні в житі».

Найбільшу популярність письменникові приніс роман на тему історії рідного краю  «Залишенець», або ж «Чорний Ворон». Під цими назвами роман про боротьбу повстанців Холоного Яру проти більшовиків вийшов практично одночасно у двох різних виданнях у 2009 році.

Бібліотекарі філії №3 Стрийської МЦБС постійно інформують, заохочують, особливо дітей та молодь, до читання кращих зразків української літератури.

  "Василь Шкляр - батько українського бестселера"- під такою назвою розгорнута  літературна виставка-знайомство до 70 - річчя письменника. 



  Багато резонансних нових українських художніх творів змушують читачів в нашій бібліотеці записуватись в чергу на них і це нас тільки радує. Серед них на першому місці твори Василя Шкляра. Бо Василь Шкляр – гордість нашої сучасної літератури, співець українського спротиву тоталітарним режимам усіх часів.

Тож від щирого серця вітаємо Василя Миколайовича Шкляра  з ювілеєм!

Бажаємо миру та світлої долі,

Запалу, енергії, сили доволі,

На довгих стежках життєвої ниви
Будьте завжди здорові й щасливі!
З роси і води!






Немає коментарів:

Дописати коментар