пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Захід до Дня Європи в Україні!

    21 травня наша країна відзначила день Європи. 
Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.


   День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах: Македонії, Туреччині, Хорватії). Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів. 
Це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
   З нагоди такого поважного свята в бібліотеках міста проводились заходи до Дня Європи. 
Не обминула така подія і бібліотеку-філію №3 Стрийської МЦБС. Спільно з партнером бібліотеки - СЗШ №3 був проведений Інформаційний коктейль "На побачення з Європою", який провела завідувач бібліотеки-філії №3 Оксана Котик. Учнями 11-А класу під керівництвом педагога-організатора школи Блауцяк Христини Іванівни та вчителя правознавства Юрків Олени Богданівни був організований флешмоб "Україна - це Європа!"  Учні виконали креативний танець під  пісню Гайтани "Україно! Будьмо!"   Було цікаво та весело.
   
Танець учасників флешмобу
Зав. бібліотеки -філії №3 Оксана Котик

Проведення таких заходів в Україні зараз на часі. Ми переконані, що  наш народ з його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце, адже ми – єдина європейська родина.






1 коментар: