понеділок, 6 червня 2016 р.

Збір літератури для української читальні в Маріуполі!




 Серед усієї безлічі економічних, політичних, військових проблем, які змушена розв'язувати Україна, особливе місце посідають проблеми тих людей, які не з власної волі змушені були залишити свої домівки, часто зруйновані й розорені, залишити  роботу, що забезпечує нехай мінімальний, але стабільний рівень життя, і виїхати в нікуди. Навіть ті, хто має родичів і знайомих, спроможних і готових допомогти, не можуть розраховувати на нескінченно тривалу підтримку. Так чи інакше, треба вирішувати проблеми житла, працевлаштування, садка або школи для дітей, лікування для хворих і пристарілих. І найголовніше — більшість не має уявлення про своє майбутнє.



    Стрий – одне з тих багатьох міст, що прийняли Вимушено Переміщених Осіб зі Сходу нашої держави: Луганська, Маріуполя,   Донецька…

Але рано чи пізно ці люди повертаються до своїх домівок, бо там їхня Батьківщина, земля, де вони народилися.  Всі вони вільні люди,патріоти своєї держави, які хочуть жити в мирній країні , де ніколи не буде війни.
   Одна з таких -  сімя Яхвіних. Повернувшись зі Стрия до рідного Маріуполя, вони роблять усе, щоб донести до мешканців свого міста хоч часточку чогось українського. Адже Маріуполь  одне з тих міст, де більшість населення російськомовне. З ініціативи Лілії Яхвіної в Маріуполі проводяться різноманітні акції, зустрічі, щоб розкрити усю красу української мови.
Однією з найголовніших ідей сім’ї Яхвіних є ідея  відкриття української читальні в місті. В цьому напрямку вже робляться перші кроки, збирається література. На кошти громади вже придбано декілька примірників книг українською мовою.
   До бібліотеки-філії №3 Стрийської ЦБС звернулися волонтери, громадські активісти , які попросили допомоги у підборі актуальної літератури для читальні Маріуполя. Працівники бібліотеки люб’язно погодилися допомогти їм у  зборі книг.  Для мешканців мікрорайону в нашій бібліотеці протягом місяця травня була оголошена акція "Подаруй книгу читальні Маріуполя". Відгукнулося багато небайдужих стриян, які приносили книги історичної тематики, українську класику, книги з народознавства. Загалом - 20 примірників.
Велику допомогу у придбанні літератури для української читальні в Маріуполі надав місцевий  громадський активіст, політик Ігор Брик. Він радо відгукнувся на пропозицію волонтерів, придбавши значну кількість українських книг , зокрема,  про історію України.
   Звертаємось до всіх небайдужих, хто може подарувати книги, а також до письменників Стрия. Якщо Ви маєте вдома книгу, яку вже прочитали, зробіть добру справу – подаруйте її для читальні Маріуполя.
    Збір літератури проводиться за адресами:    
 вул. Шевченка, 3  «Аструм»
                                                                               бібліотека-філія     №3, вул. 50-річчя УПА,13
тел. 5-64-23
Лілія Яхвіна та Ігор Брик



  



 
Оксана Котик передає зібрану  літературу 


Будемо щиро вдячні!

Немає коментарів:

Дописати коментар