четвер, 21 грудня 2017 р.

Напередодні Новорічних свят!

Ми прийшли вас привітати

І про свято розказати.

Про святе Різдво Господнє

Колядуєм вам сьогодні.

Хай у добрі проживає

Вся ваша родина.

Колядуйте і ви з нами

Бо весела днина!



   Надзвичайною красою, багатством і розмаїттям відзначаються традиції, звичаї, обряди та свята українського народу, становлення яких відбувалося протягом багатьох століть.  

      
 Домашній запах хвої і святкових страв, різнокольорові гірлянди, колядки: все це дійство відбувається в чарівне свято під назвою Різдво, яке чекають з величезним нетерпінням віруючі в усьому світі. Цього свята, напередодні якого відзначають Святвечір, чекають люди майже в 200 країнах світу з великим нетерпінням. І це не дивно, адже Різдво Христове — одне з найбільших свят у християнстві.

 Бібліотека-філія №3, що по вул. 50-річчя УПА,13  постійно створює  умови для корисного, цікавого та змістовного дозвілля користувачів. Успіх бібліотеки – у співпраці з партнерами. Вже багато років бібліотека співпрацює з учнівським  та педагогічним колективом  СЗШ №10, спільно проводять творчі акції.
 Працівники бібліотеки-філії №3 постійно залучають до творчої роботи нових партнерів. Започаткували партнерську співпрацю з Станцією юних натуралістів, керівництво якої  пішло нам на зустріч та люб’язно погодилося співпрацювати  з нашою книгозбірнею. 
   20 грудня    цікаво та  креативно  пройшов майстер - клас «Творча майстерня в бібліотеці» / В рамках проекту "Збережи життя ялинці".  
 До бібліотеки завітали гості: директор Станції юних натуралістів  Кирилів Оксана Василівна, методист Опришко Ліліана Юріївна, завідувачка бібліотеки СЗШ №10 Федорова Любов Михайлівна з учнями  10- Б класу школи.

  Напередодні Нового року та Різдвяних свят -  виготовляли обереги Різдва з соломи: коляднички (елементи Дідуха), павука та ангеликів.

На почесному місці в домі на Різдво повинен стояти  Дідух – житній, пшеничний або вівсяний сніп, який символізує урожай, добробут, багатство, дух предків і оберіг роду. Вважається, що присутність Дідуха в домі приносить гарний настрій, затишок і святкову атмосферу.



   Різдвяний «павук» – традиційна прикраса оселі в Україні на різдвяні й новорічні свята. Таких «павучків» вважають символом Всесвіту. Зроблений із солом'яних трикутників “павук» вважається таки не просто прикрасою, а являє собою своєрідну модель світобудови і вважається гармонізатором простору.
  Директор Станції юних натуралістів Оксана Василівна,  ознайомила присутніх з технікою виготовлення солом’яних виробів та розповіла про їх магічне значення.   Все це дійство супроводжувалося різдвяними   піснями, декламуванням віршів, віншівками  у виконанні: Кмошик Софії, Ясінь Софії, Замостяник Божени, Петеш Анастасії, Калапач Діани, Петришак Ірини, Гарасим Софії, Паленички Тетяни, Мацкової Марти. 
Захід відбувся в дуже теплій душевній атмосфері, діти, учасники майстер – класу ,  задоволені та зацікавлені, бо навчилися робити вироби з соломи своїми руками. А з партнерами ми проведемо ще багато цікавих творчих заходів!


На завершення всі разом заколядували  та  зробили  світлини на 

згадку.

Святий вечір заглядає
Крізь відчинене вікно
В кожній хаті кожен знає,
що попереду Різдво.


Виготовлення колядничка
Кирилів О. В. та Опришко Л.  Ю за роботою.



































Немає коментарів:

Дописати коментар