середа, 20 лютого 2019 р.

Вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні!

Не плачте, сиві матері,
Ви народили нам героїв.
Лютневий вітер на зорі
усе загоїть. 
все загоїть.
Не плачте, сірі небеса,
Але не дайте нам померти!
Холодна дощова сльоза
не зможе стерти,
все зітерти.

Сьогодні переживаємо трагічні та водночас великі дні. У цей час ми пізнаємо нашу державу, владу та власний народ, зараз народжується наше майбутнє. 
На знак глибокої вдячності відвазі, силі духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року),  захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини,європейське майбутнє України,  проводимо в своїх містах заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні. 


Події, з часу яких минуло п'ять років, назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Герої, котрі віддали своє життя за краще майбутнє, допомогли усвідомити багатьом людям,  що таке патріотизм і те, що за себе і свою державу потрібно боротися, бо вона того варта…
Працівники бібліотеки-філії №3 Стрийської МЦБС спільно з партнерами - педагогічним та учнівським колективом ВПУ №35 провели вечір патріотичної поезії "Реквієм Небесній Сотні". 

Ведучі заходу - бібліотекарі Паровінчак Л.О. та Котик О.А. закликали  присутніх у залі хвилиною мовчання вшанувати пам'ять про людей різного віку, які боролися за незалежність та волю України і яких було вбито у мирний час 21 століття. 
З вуст молоді звучала патріотична поезія, яку читали учні училища Кончак Олег, Калинів Ростислав, Васюков Михайло, Пилипів Марія, Дзерин Надія - "Небесна Сотня - безневинна жертва", "Пробачте, хлопці, що не з вами", "Скорботну свічку запалімо", "Колись приїду до Києва...", "Мамо, не плач. Я повернусь весною", "А сотню вже зустріли небеса"...

«…Пам’ятати – це обов’язок кожного свідомого українця, пам’ятати тих Героїв, які прагнули зробити усе, щоб у нас було достойне майбутнє і віддали за цю мрію найдорожче – своє життя. Всі ми стали свідомі того, що за мрію потрібно боротися до кінця, і цього навчив нас подвиг Небесної Сотні…» - такими словами до присутніх звернулася заступник директора по виховній роботі Кисельова Ірина Володимирівна. 
Бібліотекар Ожибко Ольга Миронівна розповіла учням про те, як починався Майдан, чому не існує порозуміння між Сходом і Заходом, чому першою на Майдані повстала молодь...

Запалили скорботну свічку, яку передавали по колу з рук в руки, щоб кожен присутній зміг торкнутися пам'яттю цього священного вогню - частинки вічного про Героїв Небесної Сотні. 
Соціальний педагог училища Кільган Іван Васильович продемонстрував відео-фільм  "Небесна Сотня. Герої не вмирають!"

На завершення заходу долучилися до загальноміської  тихої акції "Ангели пам'яті". З білого паперу виготовляли ангелів, які є символом душ загиблих на Майдані. Згодом ними прикрасили  дерева у ценрі міста.

Небесна Сотня! У кожного з нас з’являються свої  асоціації, коли ми чуємо ці слова. Кожен українець пишається тим, що такі люди народжуються на нашій землі – сміливі, свідомі, ті, які готові боротися за справедливість, ті, які у найважчих умовах, до останнього, виборюють благородну ціль. 
Герої Небесної Сотні – це ті люди, які створили основу для майбутньої України, ті, кому ми завдячуємо надією, ті, кого кожен повинен визнавати на рівні найвидатніших історичних постатей нашої держави...





Герої не вмирають! Вони завше будуть в наших серцях.

Слава Україні!
Героям Слава!
Слава Небесній Сотні!


Немає коментарів:

Дописати коментар