пʼятницю, 20 травня 2022 р.

«З Україною в серці вишиванку ношу!»

Ось уже 16 років, як у третій четвер травня українці у цілому світі відзначають День вишиванки.

Колектив бібліотеки-філії №3 Стрийської МЦБС з радістю долучився до свята.

Вишиванка – символ національної гордості, генетичний код, що єднає українців і презентує Україну у світі, оберіг, який об’єднує і надихає на нові перемоги. 

Цьогоріч в нашій бібліотеці проходила акція «Завітай до бібліотеки у вишиванці», оформлені народознавчі інсталяції, які з кожним роком доповнюються новими вишити роботами бібліотекарів.

До книгозбірні завітали читачі різних вікових груп. Цікаво й святково пройшов Фотоквест "Вишивані етномотиви".

Основна мета заходу - популяризація та примноження українських традицій!

Українська вишивка - ще один доказ того, що в наших жінок золоті руки!

Родзинкою заходу стала постійна користувачка бібліотеки п. Стефанія Бебич, яка завітала до бібліотеки в своєму оригінальному автентичному костюмі.

Пані Стефанія в своєму гардеробі має багато цікавих старовинних речей, так як збирає, колекціонує старовинний одяг вже багато років. То ж відвідувачі бібліотеки мали можливість побачити один із костюмів.

Український народ, який має такий прекрасний самобутній одяг, заснований на стародавній культурі, не забуває в повсякденному житті про свої традиції. 

Зараз є дуже популярним одяг в українському стилі, він не лише прикрашає і додає оригінальності кожній людині, але і свідчить про повагу до своєї культури, історії та традицій.

Вишиванка - генетичний код українця!


Немає коментарів:

Дописати коментар