понеділок, 30 травня 2022 р.

Взаємозв'язок книги та комп’ютера: орієнтації користувача!

 Вміння використовувати нові засоби інформації взаємопов’язані із здібністю читати.

Для становлення компетентного читача вирішальне значення має середовище, в якому навколишні люди відносяться до читання, як до цінності.

З метою залучення людей до читання, в бібліотеці - філії №3 Стрийської МЦБС проведено День бібліографії "Бібліотека. Книга. Комп'ютер: творча взаємодія"

Молоде покоління, звичайно, дуже різне і вибір робить також різний, але цей вибір неабиякою мірою залежить і від нас, бібліотекарів, від змісту та якості нашої роботи. І головне – допомогти користувачу, щоб читання (на різних носіях) увійшло в її життя, стало невід’ємною потребою, а праця, якої вимагає спілкування із справжньою літературою, була не тягарем, а приносила радість. І, звичайно, щоб книга та Інтернет стали союзниками і доповнювали одне одного.

Треба працювати, щоб навчитися читати і треба потрудитися, щоб стати Читачем. Саме праця, зусилля, вкладені в самого себе формують ці якості людини.

Книга і комп’ютер — поки що основні джерела інформації, які мирно співіснують, доповнюють одне одного. Можна ще багато говорити, доводити, сперечатися… Та чи варто? Набагато легше запам’ятати дві прості речі: ніколи не бійтеся нового і не порівнюйте непорівнюване. Цінуйте здобутки минулого, використовуйте сучасні технології та не бійтеся пізнавати нове. 

Немає коментарів:

Дописати коментар